Om Respect Nature

RESPECT NATURE är ett miljömedvetet bolag som ska sälja svensktillverkade kvalitetsprodukter.

VI VILL vara ett alternativ till andra mindre miljömedvetna konkurrenter.

VI KOMMER även jobba väldigt aktivt inom miljöfrågor.

VI KOMMER även att ha en respectnature fond där överskottet av vår försäljning kommer att gå tillbaka till Respect Nature. På så vis kan återinvestera detta i våra fina natur sjöar och hav.

 

Våra första produkter har vi tagit fram med hjälp av Tage Håkansson som var farfar till en av ägarna Anders Håkansson som startade med att sy sina byxor på 60-talet.  Fastän tanken redan föddes årtioende tidigare. Det skulle visa sig bli en blivande klassiker, ser man på gamla jaktkort så ser man att männen var väldigt stiligt uppklädda, men i avlagda finkläder i form av kostymer och kavajer, jakt var en högtid och då skulle man klä sig väl. Tage hade som mest över hundra hundar och bedrev kennel med inriktning på foxterrier och tax, fanns även labradorer och pointrar på gården. Rovdjursjakten på grävling och räv samt älgjakten va det främsta intresset. Tage bestämde sig för att göra riktiga jaktkläder i form av en byxa med himalaya skinn från getter kombinerat med mollskin. Himalya skinnet importerades ifrån Floda skinn, Vilket blev en succe, speciellt bland dom lokala jägarna då det var svårare förr att marknadsföra sig stort.

 

Runt 2010 träffade jag på en älgjakt 2 st stiliga herrar som hade på sig dessa byxor, och då var byxorna cirka 50 år gamla och användes fortfarande!! Nu vill vi återuppliva denna kvalitetsbyxa med en lite mer modern passform för dagens jägare. Byxan kommer att sys i Sverige, närmre sagt Borås, vi vill även slå ett slag för att byxan inte är tillverkad i låglöneländer. Denna byxa är ett svenskt hantverk.

 

Våran första kollektion sys upp av Borås företaget “Syverket”.
Våran ambition med våra produkter är att du ska kunna ha våra produkter livet ut därför är kvalité på våra produkter och hantverk av högsta prioritet vi hoppas ni ska gilla våra produkter.

 

”Gör något bra för vår miljö och för dig själv”

Nyhetsbrev
Få öppningserbjudande och nyheter först!
Välkomna till oss på RESPECT NATURE - För oss som bryr sig.